Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Fidan'dan 1 Mayıs mesajı

Fidan

Hak-İş Balıkesir İl Temsilcisi ve Öz Orman-İş Şube Başkanı Ramiz Fidan Kayseride, 81 ilde, bütün Türkiyede alanlardayız. 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun dedi.

Hak-İş Balıkesir İl Temsilcisi ve Öz Orman-İş Şube Başkanı Ramiz Fidan "Kayseri`de, 81 ilde, bütün Türkiye`de alanlardayız. 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun" dedi.  
Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Fidan, ülke üzerine oynanan oyunlara, son dönemlerde artan kaos yaratma çabalarına, demokrasi dışı yöntemlere, darbe girişimlerine karşı oldukları açıkladı. Ekmek mücadelesi veren, alın teriyle üreten emekçiler olarak, daha yaygın, daha güçlü ve daha fazla sendikal örgütlenme için 1 Mayıs`ta alanlarda yer aldıklarını kaydeden Fidan, Emekçilerin, yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurları, özellikle zulme uğrayan Suriye, Mısır, Filistin, Arakan, Gazze, Doğu Türkistan ve Orta Afrika halklarının yanında olduğu için alanlarda bulunacak” diye konuştu.
Türkiye`nin barışı, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için alanlardayız" şeklinde konuşan Fidan, devamında şu ifadelere yer verdi: "Taşeronlaşmaya `hayır` dediğimiz için, modern kölelik haline gelen taşeronlaşma sorununun çözülmesi için alanlardayız. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için alanlardayız. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız. İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesi için işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için alanlardayız. Ücretlerden kesilen ağır vergilere `hayır` dediğimiz için alanlardayız. Kayıt dışı çalışmanın sonlanması için sendikalara üye olan işçilerin işten atılmaması için alanlardayız. Daha geniş sendikal hak ve özgürlük talebimiz için Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunundaki barajların ve kısıtlamaların kaldırılması için alanlardayız. 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alanlardayız. Bizler, özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik anayasa için inanç ve düşünce özgürlüğü için alanlardayız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara, son dönemlerde artan kaos yaratma çabalarına, demokrasi dışı yöntemlere, darbe girişimlerine karşı olduğumuz için alanlardayız. Herkesin barış içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı